Afdrukken

Aqualis - Agenda

 

Titel:
Wissekerke / Oostnol - GEANNULEERD
Wanneer:
30-06-2012 18:45 uur
Waar:
Oostnol (52) - Wissekerke
Categorie:
Categorie 4

Categorie 4
Aanwezig duikstek 18:00 uur
Kentering Zierikzee 19:00 uur LW
Kentering ter plaatse 19:00 uur
Verzamelen Hellevoetsluis om 17:00 uur
Duikleider Marianne Hoogland

Locatie:
Oostnol (52)

Wissekerke / Oostnol

Categorie:4

Deze duikstek staat onder invloed van getijden, check bij het plannen van de duik de getijdentabellen, vergeet niet de juiste correctie toe te passen!

Briefing Informatie

Dit is wel een duikplaats voor de gevorderde Oosterscheldeduiker. Niet alleen de fysisch zware wandeling naar het einde van de pier, maar ook stroming en het mogelijk slechte zicht is voor onervaren duikers een handicap. Er kan hier ook naar grote diepte worden gedoken, maar dan zit je wel in de vaargeul, dus een opstijging is dan levensgevaarlijk. Bij hoog water staat de pier bijna geheel onder water. Dit gegeven, plus het feit dat je dan na de kentering richting stormvloedkering drijft, maakt het hier dus bijna onmogelijk om met hoogwater te duiken. Het beste kun je aan het einde van de pier, in een soort kommetje het water in gaan. Als je dan richting boei zwemt, kom je al op zo'n 12 meter begroeide stenen tegen. Ga je teveel naar het westen dan blijft de bodem zanderig. Meer naar het oosten liggen de begroeide stenen tot net onder het wateroppervlak. Dus daar kun je mooi je duik afmaken.

Flora en Fauna

Vanwege de ligging, zo vlakbij de Stormvloed-kering, is de biologische diversiteit hier erg groot. Vooral het aantal naaktslakjes dat je hier kunt tegenkomen is enorm groot. Onder andere de hier afgebeelde cuthona gymnota. Andere typische westelijke Oosterschelde-levensvormen, zoals de zeedahlia en de dodemansduim kun je hier ook vinden.

Duikkaart

Route

Over de A29 naar het Hellegatsplein. Bij het Hellegatsplein via de N59 richting Zierikzee. Vlak voor Zierikzee richting Vlissingen via de N256, die over de Zeelandbrug loopt. Neem daarna de afslag met de N225 naar Kortgene / Kamperland / Doesburg. Vanaf de N225 neem je de afslag Wissenkerke en je rijdt deze weg af tot het dorp. In het dorp aangekomen rijd je rechtdoor tot de T-splitsing met de Dorpsdijk. Hier ga je rechtsaf tot de eerste weg links net buiten het dorp. Dat is de Keihoogteweg. Deze ga je in en je rijdt door tot aan de dijk. Hier maakt de weg een scherpe bocht naar rechts. Na ongeveer 800 meter bevindt de duikstek Oostnol zich aan je linkerhand ter hoogte van de Vlietweg.

Coördinaten

51°35’ 58.2598 N
003°45’ 39.9187 E

Plaatsbepaling tbv hulpdiensten

duikplaats 52: Oostnol

Aqualis leden:

  • Eric de B.
U moet inloggen om voor dit evenement te registreren.