Afdrukken

Aqualis - Agenda

 

Titel:
Wemeldinge
Wanneer:
18-05-2014 12:20 uur
Waar:
De Hoek (68a) - Wemeldinge
Categorie:
Categorie 3
Duikleider:
Anna Walkate
Aanwezig duikstek:
11:40 uur
Kentering Zierikzee:
12:45 uur LW
Kentering ter plaatse:
12:50 uur LW
Verzamelen:
Numansdorp om 10:40 uur

 

Locatie:
De Hoek (68a)

Galjoen zonder poen / De Hoek (68a)

Categorie: 3

Deze duikstek staat onder invloed van getijden.

Briefing Informatie

Vanaf Kattendijke tot Wemeldinge loopt de Stelweg voor een groot gedeelte vlak langs de Oosterschelde. Omdat de vaargeul hier ook niet al te ver uit de kant loopt zijn hier diverse duikmogelijkheden. Langs de hele dijk kan je parkeren. In het weekend kan het erg druk worden door, met name, Belgische duikers.
Richting Wemeldinge, waar de dijk een knik richting Oosterschelde maakt, ligt de duikplaats de Hoek. Dit is het beste uitgangspunt als je het wrak "Galjoen zonder poen" wilt bezoeken. Het wrak is te vinden door op de dijk, precies op de scheiding tussen beton en basalt, te gaan staan en vandaar je kompas naar het noorden te volgen. Het wrak ligt dan op ongeveer 5 minuten zwemmen uit de kust op zo'n 25 meter diepte.

Flora en Fauna

Het wrakje is heel mooi begroeid met o.a. gorgelpijpjes en rond het wrak zijn altijd wel een paar steenbolken te vinden. Soms worden hier zelfs pijlinktvissen gesignaleerd.

Duikkaart

Route

Als je vanuit Schouwen-Duiveland komt ga je richting Goes. Via de Zeelandbrug kom je eerst in Noord-Beveland. Als je de weg blijft volgen (richting Goes), kom je, al na een tiental kilometers via een brug over het sluizencomplex, in Zuid-Beveland. Nog even door rijden tot de stoplichten. Bij de stoplichten linksaf over de Langestraat naar Wilhelminadorp. Dwars door het dorp heen de brug over en meteen rechtsaf. Borden Kattendijke volgen. Eerst door een bungalowpark naar een dijkweggetje, dat is de Kattendijksedijk. Als je deze dijk volgt kom je vanzelf op de dijk langs de Oosterschelde. Langs deze dijk is o.a. de duikplaats "de Hoek". Om daar te komen moet je de dijk afrijden (richting Wemeldingen) tot de weg weer van de dijk afbuigt. Links loopt een weggetje langs de dijk dat dood loopt. Hier kun je parkeren.

Coördinaten

51°31’ 25.02315 N
003°59’ 27.5136 E

Plaatsbepaling tbv hulpdiensten

duikplaats 68a Wemeldinge, hoek Steldijk en Binnendijk.

Aqualis leden:

  • Jaap Ruigrok
  • Eric de B.
U moet inloggen om voor dit evenement te registreren.