Afdrukken

Aqualis - Agenda

 

Titel:
Paasduik ***WIJZIGING**
Wanneer:
25-04-2011 09:45 uur
Waar:
Zoetersbout (26) - Bruinisse
Categorie:
Evenement

Categorie 2
Aanwezig duikstek 09:15 uur          Te water: 09:45 uur
Verzamelen
Duikleider Anna Walkate

***WIJZIGING***

DE DUIKLOKATIE OESTERDAM/BERGE DIEPSLUIS IS GEWIJZIGD IN ZIJPE/ZOETERSBOUT

AANWEZIG DUIKSTEK 09:15 UUR

TE WATER 09:45 UUR
Op 25 april organiseert Aqualis een paasduik bij de Oesterdam/Bergse diepsluis.

Dit keer worden er eieren gezocht zowel boven als onder water en zullen er spelen gehouden worden voor groot en klein. Na de activiteiten is er een heerlijke luxe  paaslunch geheel verzorgd door Aqualis. Ontvangst om 10.00 met koffie/thee en om 10.45 gaan de duikers het water in.

Iedereen is welkom op deze dag

Laat het ons op tijd weten zodat we rekening kunnen houden met de boodschappen

Locatie:
Zoetersbout (26)

Zijpe / Zoetersbout

Categorie: 2

Deze duikstek staat onder invloed van getijden, check bij het plannen van de duik de getijdentabellen, vergeet niet de juiste correctie toe te passen!

Briefing Informatie

Zoetersbout is altijd een goed alternatief als de kentering gemist wordt. Hier kan, als één van de weinige plaatsen in de Oosterschelde, gedoken worden buiten de kentering. Omdat het bijna aan het einde ligt van een doodlopende zijtak van de Oosterschelde is de stroming hier van weinig betekenis. Dus een ideale plek voor beginnende Oosterschelde duikers.

Flora en Fauna

Ondanks de geringe stroming is hier toch een rijk onderwaterleven te bespeuren. Het eerste wat opvalt, als je te water gaat, zijn de enorme bladen van de suikerwieren die hier in het ondiepe gedeelte groeien. Als je jezelf daar doorheen geworsteld hebt kan je meteen stijl afdalen. Op de basaltblokken groeien Oesters, Geweisponzen, Knotszakpijpen en in de zomer en najaar zijn grote stukken begroeid met Druipzakpijpen. Deze vormloze kolonievormende dieren zijn niet het fraaiste wat moeder natuur heeft te bieden. Kreeften, Hooiwagenkrabben en Strandkrabben scharrelen tussen de stenen, maar 's-nachts is de kans groot dat je hier een Vorskwab kan tegenkomen. Ook Zeebaarzen zijn hier de laatste jaren regelmatig gesignaleerd. Zij blijken absoluut niet schuw te zijn ten opzichte van duikers. Dit komt waarschijnlijk omdat ze door duikers zijn gevoerd. Dat voeren wordt ten strengste afgeraden omdat hiermee het biologisch evenwicht kan worden verstoord.

Duikkaart

Route

Vanuit de richting Rotterdam ga je via het Hellegatsplein over de N59 richting Bruinisse. Bij de afslag Bruinisse linksaf. Dan de eerste weg rechts. Vervolgens de eerste weg links, dat is de Zijpseweg. Deze weg afrijden tot de dijk. Daar is de duikstek.

Coördinaten

51°38’ 38.8550 N
004°05’ 25.4880 E

Plaatsbepaling tbv hulpdiensten

duikplaats 26 Bruinisse, hoek van Zijpseweg en de Zuidweg

Aqualis leden:

  • Ingrid van Veghel
  • Cor van Veghel
  • Andre Seesink
  • Thomas Düber
  • Thecla Düber
  • Piet Vierhout
  • Laurens da Costa
U moet inloggen om voor dit evenement te registreren.