Afdrukken

Aqualis - Agenda

 

Titel:
Kick-off Duikseizoen 2017
Wanneer:
23-04-2017 10:00 uur
Waar:
Den Osse Haven (13) - Brouwershaven
Categorie:
Evenement
Duikleider:
EC
Kentering Zierikzee:
07:45 LW
Verzamelen:
Ter plaatse om 10:00

Op verzoek van een aantal leden gaan wij deze keer niet naar de Nieuwe Kerkweg (de trappen ter plaatse worden als een flink obstakel genoemd) maar naar de duikplaats Den Osse Haven, iets verder lopen maar ook een plek waar voor alle duikers, beginners en gevorderden voldoende onderwaterleven te bewonderen is.

Met name de onervaren duikers willen wij met behulp van de ervaren duikers de gelegenheid bieden om ervaring op te doen, er zijn altijd ervaren duikers aanwezig om voor begeleiding te zorgen. 
Dus of je nu meer of minder ervaren bent, aarzel niet en schrijf je in.

De Kick-off start om 10:00 uur, de EC zal al eerder aanwezig zijn om de nodige voorbereidingen te treffen en we stellen ons voor om rond 11:00 uur het water in te gaan. Wij zullen zorgdragen voor de benodigde warme dranken en zoals altijd zal er ook iets te eten worden aangeboden.

In verband met het doen van inkopen is het fijn als je je tijdig in schrijft.
Dit kan zoals gebruikelijk op de website. Ben je je gebruikersnaam of wachtwoord vergeten, via de website kan ook dat weer hersteld worden.

Bij dit evenement is iedereen welkom, ook niet duikende (familie)-leden en vrienden. In verband met de verzorging van de inwendige mens is het wel belangrijk dat je je even met- of zonder introducees even aanmeld via de agenda op de website. Aan dit evenement zijn geen kosten verbonden.

Locatie:
Den Osse Haven (13)

Den Osse Haven

Categorie:1

Deze duikstek staat niet onder invloed van getijden.

Briefing Informatie

Deze duikplaats ligt niet ver van de zeer populaire duikplaats Nieuwe Kerkweg, maar toch zal men hier in de regel veel minder duikers tegenkomen. Je moet er dan ook iets meer voor over hebben.
Als je de auto in de haven hebt geparkeerd, zal je nog zo'n 250 meter over een smal paadje moeten lopen. Bij de strekdam aangekomen heb je de keuze om over de strekdam naar het einde van deze strekdam te lopen en daar te water te gaan, of om gelijk aan de oostzijde van de dam te water te gaan, maar dan moet je een heel stuk door heel ondiep water heen waden. Op zo'n 100 m. uit de kant gaat de bodem dan (vooral vlakbij de strekdam) steil naar beneden.

Flora en Fauna

Vanwege de lange strekdam en de steile helling met basaltblokken kan hier, als er veel wind staat, een flinke stroming staan. Deze elementen zorgen voor een uitbundige begroeiing en redelijk veel leven. Je vindt hier: Zeedonderpadden, Puitaaltjes, grote Zeenaalden en soms een Zwarte grondel die zich probeert te verstoppen in een lege Oester. Op het steile gedeelten, vlak bij de pier, groeien veel Druipzakpijpen en sponzen, zoals de Broodspons.

Duikkaart

Route

Scharendijke ligt op Schouwen-Duiveland vlakbij de Brouwersdam. Als je via de Brouwersdam reist, over de N57, moet je al voor het einde van de dam rechts voorsorteren richting Scharendijke. Na de afslag links onder de weg door. T-splitsing links, daarna eerste rechts. Als je bij de dijk bent aangekomen ga je de eerste weg rechts (Elkerzeeseweg) tot het duikcentrum "de Grevelingen". Vlak voor het duikcentrum ga je linksaf de Boutlaan op, deze gaat vanzelf over in de Langendijk. Na een kleine 2 kilometer wijkt de dijk naar rechts. In deze bocht sla je linksaf (haven van Den-Osse). Op de kade van de haven kan je parkeren. het is dan nog wel een paar honderd meter lopen naar de stek. Via een smal pad wandel je langs de dijk. De duikstek ligt aan het einde van de meest westelijke pier.

Coördinaten

51°44’ 38.2657 N
003°53’ 14.6430 E

Plaatsbepaling tbv hulpdiensten

duikplaats 13 "Jachthaven Den Osse"

Aqualis leden:

 • Eric de B.
 • Dick van der Kraan
 • Tita van der Kraan
 • Mark Hijmans + 1 introducees
 • Fiona Boter
 • Cor Gunther
 • Laurens da Costa
 • Wout Hoogendijk + 1 introducees
 • Geordie Berger
 • Thecla Düber
 • Thomas Düber
 • Hans Schram
 • Nathalie de Bloeme
 • Richard Reijnierse
 • Ron Radijs
 • Joke Radijs
U moet inloggen om voor dit evenement te registreren.