Afdrukken

Aqualis - Agenda

 

Titel:
Oostvoornse Meer - Slag Baardmannetje
Wanneer:
08-04-2018 09:30 uur
Waar:
Slag Baardmannetje - Oostvoorne
Categorie:
Categorie 1
Duikleider:
Eric de Bloeme
Aanwezig duikstek:
09:00
Kentering Zierikzee:
11:50 LW
Verzamelen:
Ter plaatse om 09:00

Locatie:
Slag Baardmannetje

Oostvoornse Meer slag Baardmannetje

Categorie:1

Deze duikstek staat niet onder invloed van getijden.

Briefing Informatie

Het Oostvoornse Meer is een diep en uiterst helder brak water wat sinds jaren één van de belangrijkste oefenplaatsen voor het sportduiken is. De grootte van dit water (270 hectare) bedraagt van Oost naar West 2500 meter en van Noord naar Zuid 400 tot 900 mtr. De diepte varieert van 20/25 meter tot 30/35 meter waarbij er enkele putten zijn van net iets meer dan 40 meter.
Bij slag Baardmannetje ligt iets meer onder water dan men op het eerste oog zou verwachten: een bandenspoor, een ANWB paal, de resten van de Amsterdamned (uit de film), het wrak van de Yellow Arrow, wrak van de Archimedes nog, de Big buddy (een duikbeeld) en hier en daar nog wat verdere verassingen.

Flora en Fauna

Veel leven is er niet in het Oostvoornse Meer. Elk jaar worden er duizenden kilo's regenboogforellen uitgezet voor de vissers. Die kom je echter toch maar beperkt tegen. Regelmatig worden wel palingen en puitalen gesignaleerd.

Route

Het Oostvoomsemeer, ligt aan het begin van de Maasvlakte. Komend vanuit de richting Rotterdam (Botlektunnel) moet de A15 worden aangehouden richting Europoort. Direct na de Callandbrug gaat de A15 over in de N15. Vervolg deze N15 (Europaweg) richting Oostvoorne. Na zo'n 10 kilometer rijdt men over de Dintelhavenbrug (Dintelhaven) en dan na zo'n 2 kilometer over de Suurhoffbrug (Hartelkanaal). Direct na deze brug gaat men linksaf en dan de eerste naar rechts en rijdt verder parallel met de Europaweg. De derde slag links is slag Baardmannetje.

Coördinaten

51°55'35.76"N
4°2'52.8"E

Aqualis leden:

U moet inloggen om voor dit evenement te registreren.