Afdrukken

Aqualis - Agenda

 

Titel:
Veerse meer Oostwatering - Steigertje
Wanneer:
05-11-2011 10:00 uur
Waar:
Veerse Meer - Oostwatering - Steigertje -
Categorie:
Categorie 1

Categorie 1
Verzamelen Op duikstek zelf

Locatie:
Veerse Meer - Oostwatering - Steigertje

Oostwatering - Steigertje

Categorie:1

Deze duikstek staat niet onder invloed van getijden.

Briefing Informatie

Dit is een zeer goed toegangelijke duikstek vanwege de goede parkeergelegenheid, ruimte voor het omkleden en eenvoudige manier om te water te gaan. De duikstek ligt direct links van het steigertje. Echter, aan de andere kant wordt vaak gevaren met snelle boten met waterskies, deze combinatie is uiteraard niet ideaal. Deze duikstek is daarom ook meer aan te raden voor het najaar, winter en vroege najaar. Er kan links van de steiger zo het water in gelopen worden waarna een eindje moet worden gezwommen om diepte te kunnen maken.

Flora en Fauna

De bodem bestaat hier uit hoofdzakelijk zand met minder stenen dan de op enkele honderden meters verderop gelegen duikstek Oostwatering - Transformatorhuisje. Hierdoor is de duikstek niet minder interessant omdat door de zandbodem veel platvis te vinden is. Grote exemplaren zijn dan ook geen uitzondering.
Daarnaast zal men hier nog genoeg hopen mosselen vinden welke begroeid zijn met anemonen en zakpijpen. Daartussen leven weer veel garnalen, botervisjes, krabben en zeenaalden. De beste duikdiepte is rond de 1 tot 6 meter waardoor dus lange duiktijden te behalen zijn.
Alhoewel de flora en fauna zoals reeds beschreven dus op deze stek iets minder uitbundig is, is wel goed te zien dat deze hier flink aan het herstellen is. Zeker vergeleken met 5 tot 10 jaar geleden.

Route

Vanaf Middelburg via de Veerseweg richting Veere/Vrouwenpolder rijden. Voorbij Jachthaven Oostwatering buigt de weg (Polredijk) weer meer af richting het Veerse Meer. Hier kunt u met een scherpe draai een bocht naar rechts maken en rijdt u een parkeerplaats op. Op het eind van de parkeerplaats is een trap naar het steigertje. (Adres: Polredijk, Veere).
Deze duikstek heeft veel (gratis) parkeergelegenheid, ideaal dus voor een clubduik. Er moet echter wel worden opgemerkt dat het een onverharde parkeerplaats is. Als het heeft geregend is het hier dus een grote modderpoel. Er bevindt zich hier tevens een hek met toegang (voor de brandweer) tot de jachthaven, blokkeer deze niet!

Aqualis leden:

  • Eric de B.
U moet inloggen om voor dit evenement te registreren.