Afdrukken

Aqualis - Agenda

 

Titel:
Nieuwjaarsduik – Oostvoornse Meer Slag Stormvogel
Wanneer:
20-01-2012 18:00 uur
Waar:
Slag Stormvogel - Oostvoorne
Categorie:
Evenement

Categorie 1
Duikleider Laurens da Costa

 

Het is weer bijna tijd voor onze jaarlijks terugkerende nieuwjaarsduik/-receptie, waar we de eerste duik van het jaar kunnen maken en genieten van een gezellige avond.


De Nieuwjaarduik van 2012 is dit keer iets later dan  we gewend zijn. Door een verbouwing van de Stormvogel is de AQUALIS NIEUWJAARSDUIK op vrijdag 20 januari 2012.


Deze vrijdag avond gaat Aqualis op de CLASSIC ROCK tour.  Met een live optreden van de band MIST en een heerlijk buffet “American Style”.


Het programma voor deze gezellige avond is als volgt:


18:00 uur
Verzamelen van de duikers in de serre van de Stormvogel, waar ze een briefing zullen krijgen van een uitgezet onderwater puzzeltocht.


18:30 uur
Alle duikers gaan te water om de onderwaterpuzzel op te lossen. Voor de mensen aan de oppervlakte is er een puzzel te maken.


20:00 uur
De winnaars van de puzzels zullen worden gehuldigd, en het Amerikaans thema buffet zal worden geopend


21:00 uur
MIST zal hun muzikale repertoire ten gehore brengen.

Voor degene die de band MIST niet kennen, MIST is een band waarin Michel Werkhoven leadgitaar speelt. MIST speelt een breed scala aan muziek, maar allen toch met een rock tint.


Kosten gehele avond (exclusief drankjes):
Leden : Gratis
Introducés : € 10,00

Inschrijven via de website, introducés aanmelden via  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Gaarne ook via  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. opgeven als je aan de onderwater puzzel mee zal doen.

Locatie:
Slag Stormvogel

Oostvoornse Meer, Slag Stormvogel

Categorie: 1

Deze duikstek staat niet onder invloed van getijden.

Briefing Informatie

Het Oostvoornse Meer is een diep en uiterst helder brak water wat sinds jaren een van de belangrijkste oefenplaatsen voor het sportduiken is. De grootte van dit water (270 hectare) bedraagt van Oost naar West 2500 meter en van Noord naar Zuid 400 tot 900 mtr. De diepte varieert van 20/25 meter tot 30/35 meter waarbij er enkele putten zijn van net iets meer dan 40 meter. Slag Stormvogel is een ideale plaats voor beginnende duikers; daarom worden hier ook veel cursussen gegeven. Het is hier vaak erg druk. Op de bodem ligt een bandenspoor wat gemakkelijk gevolgd kan worden. Deze heeft drie vertakkingen en voert langs verschillende objecten op diverse dieptes. Te zien zijn hier o.a. een caravan, een SRV wagen, een VW-kever, diverse wrakjes en nog meer vreemde objecten zoals bijvoorbeeld een wasbak, een wc, een computer en een ledikant. De meeste van deze objecten zijn terug te vinden in de kaart waar verderop in dit bericht naar toe wordt verwezen. Bij slag Stormvogel is een duikcentrum te vinden en het restaurant De Stormvogel. Hier kan na de duik wat gegeten en/of gedronken worden.

Flora en Fauna

Veel leven is er niet in het Oostvoornse Meer. Elk jaar worden er duizenden kilo's regenboogforellen uitgezet voor de vissers. Die kom je echter toch maar beperkt tegen. Regelmatig worden wel palingen en puitalen gesignaleerd. Driehoeksmosselen komen hier ook voor, alsmede de Strandgaper, Driedoornige Stekelbaars en haring.

Duikkaart

Route

Het Oostvoornsemeer, ligt aan het begin van de Maasvlakte. Komend vanuit de richting Rotterdam (Botlektunnel) moet de A15 worden aangehouden richting Europoort. Direct na de Callandbrug gaat de A15 over in de N15. Vervolg deze N15 (Europaweg) richting Oostvoome. Na zo'n 10 kilometer rijdt men over de Dintelhavenbrug (Dintelhaven) en dan na zo'n 2 kilometer over de Suurhoffbrug (Hartelkanaal). Direct na deze brug gaat men linksaf en dan de eerste naar rechts en rijdt verder parallel met de Europaweg. De eerste slag links is slag Stormvogel.

Aqualis leden:

 • Rene Overkleeft
 • Sandra Overkleeft
 • Jorgen Dekkers
 • Cor Gunther
 • Eric de B.
 • Ingrid van Veghel
 • Cor van Veghel
 • Wout Hoogendijk
 • Geordie Berger
 • Thecla Düber
 • Thomas Düber
 • Laurens da Costa
 • Andre Seesink
 • Richard Reijnierse
 • Piet Vierhout
U moet inloggen om voor dit evenement te registreren.