Afdrukken

Preekhil (21)

Preekhil

Categorie: 1

Deze duikstek staat niet onder invloed van getijden.

Briefing Informatie

De plek Preekhill ligt op Goerree-Overflakke en dus aan de noordzijde van de Grevelingen Het is genoemd naar het riante huis (met riantuitzicht over het Grevelingenmeer) dat bij de Brouwersdam ligt. Het nadeel van deze plek is dat het vanaf de auto wel even een stukje lopen is tot aan de duikplek. Het voordeel is dat het er altijd lekker rustig is en dat er redelijk ongerepte natuur te vinden is. Langs de dijk kan je snel afzakken tot meer dan 20 meter, maar "het" gebeurt uiteraard boven deze 20 meter. Na afloop van de duik weer een lekker wandelingetje terug naar de auto om warm te worden.

Flora en Fauna

Het is niet onmogelijk, dat als het zicht, onderwater, aan de Zuidzijde van de Grevelingen slecht is, het hier, aan de Noordzijde, prima is. Soms, als er veel wind staat, is er zelfs een behoorlijke stroming waar te nemen. Het heldere water en deze stroming zorgen voor een uitbundige begroeiing. Zeeanjelieren, Doorzichtigezakpijp, maar ook krabben en Gewone zeesterren zijn hier volop te vinden. Een enkel Botervisjes of een Zwarte grondel maken het hier compleet. In het voorjaar zijn hier vaak Grote vlokslakken te zien. Deze naaktslakken zijn dan overal drukdoende bezig met het leggen van eitjes, die ze als slingers aan elk plantje en steentje hangen. De afgelopen jaren zijn hier ook kreeften te vinden.

Duikkaart

Route

Preekhil (of de Val) ligt op het eiland Goeree-Overflakkee. Rij vanuit Rotterdam richting Europoort en vervolgens richting Hellevoetsluis via de N57. Hier wordt al Zierikzee aangegeven. Na de Haringvlietdam richting Goedereede en Ouddorp. Na Ouddorp zie je aan de linkerzijde de Grevelingen al liggen. Bij de volgende kruising ga je naar links (Noordzee-stranden). Na ongeveer 100 m. ga je weer links. Je rijdt nu parallel aan de N57 weer terug richting Ouddorp. Blijf deze weg volgen tot hij dood loopt op een grasveldje. Je kan hier parkeren. Aan het einde van het grasveldje is een hek, ga hier doorheen en loop, over de dijk, richting Grevelingen.

Coördinaten

51°47’ 34.0234 N
003°54’ 33.8819 E

Plaatsbepaling tbv hulpdiensten

duikplaats 21 Einde van de Preekhillaan

  
 
Datum Titel Locatie Plaats Categorie
Er zijn momenteel geen evenementen beschikbaar