Toon archiefAfdrukken

Illes Medes

De Medes Eilanden, Natuurpark

Nog geen zeemeil uit de kust van L´Estartit liggen de Medes Eilanden, een groepje van zeven eilanden die het natuurpark vormen. De daar aanwezige flora en fauna wordt gezien als de belangrijkste in de middellandse zee.

In 1932 werd de vuurtoren geautomatiseerd en het eiland verlaten, sindsdien heeft de natuur weer bezit gekregen over het eiland. Nu zijn de eilanden veranderd in een ornithologisch paradijs met meer dan 60 geregistreerde soorten, en de aanwezigheid van een grote kolonie zeemeeuwen (larus cachinnans) die met meer dan 8000 paren de eilanden in bezit hebben genomen en daar nesten in de maanden maart, April en Mei.

 

Categorie: 3

Deze duikstek staat onder invloed van getijden, check bij het plannen van de duik de getijdentabellen, vergeet niet de juiste correctie toe te passen!

Briefing Informatie

De duikschool beschikt over twee boten met welke zij twee, drie maal daags uitvaart naar de Medes Eilanden en naar de kust, waar er keuze is uit meer dan 15 duikplaatsen. Er is mogelijkheid tot spoelen bij terugkeer in het duikcentrum. Aan boord wordt een briefing gegeven over de te duikplaatsen die voor die dag op het programma staan, normaliter gaat dit via een whiteboard tekening of uit een boek waarbij de stromingen, dieptes en eventueel interessante bezienswaardigheden zullen worden aangegeven door de duikgids van het duikcentrum.

Flora en Fauna

De flora en fauna zijn het zeker waard te bestuderen maar wat de eilanden echt apart maakt is het marine leven onder het wateroppervlak. De unieke ligging van de eilanden voor de kust, dichtbij de monding van de rivier de Ter, die veel voedselrijk water aanvoert, de invloedrijke stromingen en de wind zorgen voor een optimaal habitat dat zeer interessant is.

 

Duikkaart

(bij wijze van voorbeeld, de definitieve duikstekken zullen worden bepaald door het duikcentrum enkele dagen voor aanvang afhankelijk van de weersomstandigheden en op basis van de duikervaringen van de afgelopen dagen.

 

Route

Voor de reis naar L´Estartit heeft U meerdere mogelijkheden.

Met de auto: www.michelin.com

Snelweg A7, uitrit 5 (L’escala) , uitrit 6 (Girona Norte), uitrit 7 (Girona Sud).

Per vliegtuig binnen Europa www.ryanair.com , www.transavia.com naar Girona (GRO) of Barcelona (BCN) airport.

De bus vanuit Barcelona of Girona www.sarfa.com www.ampsa.org of vanuit Europa www.eurolines.com

 

Plaatsbepaling tbv hulpdiensten

Passeig Marítim, 10

E-17258 l’Estartit (Girona)

Costa Brava - Espanya

Telefoon +34 972 75 17 68

Fax +34 972 75 05 39

 

  
 
Datum Titel Locatie Plaats Categorie
Er zijn momenteel geen evenementen beschikbaar