Toon archiefAfdrukken

TODI - The Ultimate Diving Experience

TODI - The Ultimate Diving Experience

TODI is het eerste indoor snorkel- en duikcentrum in Europa waar bezoekers in optimale en veilige omstandigheden kunnen genieten van de wondere onderwaterwereld, tussen kleurrijke tropische zoetwatervissen en levensechte decorelementen.

Een gigantisch duikbassin van 10 meter diep en 36 meter doorsnee, met meer dan 6.200.000 liter water en een temperatuur van 23° ... Welkom!

 


 

TODI, dat is

beleving

verwondering

veilige onderwatersport

 

TODI, dat is ook vakantiegevoel, onwaarschijnlijk mooie vissen en iedereen blij.

 

We willen dat heel graag zo houden. Alvast merci om ons daarmee te helpen!

 


 

 

Goede afspraken maken gezonde vissen

Onze vissen zijn nogal ijdel en dus vrijwillig op dieet. Dat vinden ze fijn, want het houdt hun schubben mooi glanzend en ze leven langer. Wij geven hen alles wat ze nodig hebben. Meer of ander voedsel is echt geen goed idee.

Ook de meest sociale vissen zijn snel bang. Respecteer hun privacy, ze houden niet van stress. Geniet met al je ogen van onze prachtige onderwaterwereld en neem je tijd. Doe gerust alsof je zelf een vis bent. Soort zoekt soort.

 

Welkom!

Wat leuk dat je bij ons komt snorkelen of duiken! Om volop van jouw onderwatermoment te genieten, kom je best op tijd naar de onthaalbalie (op het uur dat je reserveerde). Net als vissen houden ook mensen niet van stress, toch?

Je krijgt van ons een gekleurd polsbandje. Dat geeft je toegang tot de ‘Experience Zone’ en dan … kan de onderwaterpret beginnen.

Draag je polsbandje altijd zichtbaar en wees er fier op! Dat is helemaal terecht.

Wist je dat TODI ook lidkaarten verkoopt? Ze kosten 30 euro, zijn alleen voor jou 1 jaar geldig en geven je tot 10 euro korting per keer dat je naar ons duikbad komt. Reken dat maar eens uit!

 

Proper materiaal

Breng gerust je eigen materiaal mee. Hieronder vind je een lijstje van wat er allemaal mee binnen mag:

 • Nat pak
 • Neopreen kap
 • Handschoenen
 • Gesloten zwembadvinnen
 • Snorkel
 • Masker
 • Duikkap
 • Ademhalingsapparatuur
 • Kompas
 • Lamp
 • Computer
 • Film- en fotomateriaal (enkel voor de fun, niet voor professionele doeleinden)
 • Andere spullen (zoals duikflessen, OSB, rebreather, droogpak, scherpe voorwerpen, openwatervinnen en botjes …) hoef je niet mee te sleuren. We vragen toch om die in de auto te laten.

 

Je wilt echt niet weten hoe vuil je materiaal kan worden. Het zit snel vol bacteriën en daar zijn onze vissen niet dol op. Ontsmetten is de boodschap en dat kun je rustig bij ons doen, voor je in het water gaat. Onderdompelen in de wasbak, grondig naspoelen in de spoelbak of onder de douche en klaar is Kees!

Controleer en test je eigen materiaal voor je thuis vertrekt. Als je niet zeker bent dat het goed werkt, maar ook als het niet CE-gekeurd is, dan laat je het beter thuis.

Een duikfles, lood, BCD of trimvest krijg je van ons. Zonder discussie.

Al de rest kun je huren. TODI kiest voor goede merken en onderhoudt alles netjes, voor jou. Geef je het na gebruik terug zoals je het in handen kreeg? Dank je wel!

 

Be safe

Smile! Je wordt gefilmd. We garanderen de veiligheid in onze baden met onderwatercamera’s.

Jij roept: “Help! Help!” Dan komen wij je redden. Behalve als je op voorhand aan onze redders laat weten dat je een reddingsproef of -oefening komt doen.

Heb je een handicap? Jij bent bij TODI even welkom als iedereen. Laat het wel even weten aan een van de redders, dan houden ze een extra oogje in het zeil.

Alcohol of drugs hebben weinig te maken met duiken of snorkelen. We vragen je te wachten tot je niet meer onder invloed bent, voor je de ‘Experience Zone’ betreedt.

Is er iets of iemand een gevaar voor de veiligheid, de gezondheid of het plezier van onze bezoekers, dan komt het TODI-team in actie. Het TODI-team is dan de baas. Punt.

 

De perfecte look

Laat al je kleren gerust achter in de kleedkamer. Eh … bijna al je kleren. Wat je best aanhoudt, is (een deel of een combinatie van):

 • Badpak
 • Bikini
 • Zwembroek
 • Zwemshort
 • T-shirt
 • Badjas
 • Handdoek
 • Niets aan je voeten, neen, dat heb je goed opgemerkt.

 

Meer dan alleen proper materiaal

Laat ook die shampoo en de zeep maar achter. Uitbundig schrobben met lekker veel schuim, da’s iets voor in de kleedkamer beneden.

Zodra je de kleedkamer verlaat richting duikbassin of instructiebad, heb je niets aan je voeten. Dat had je daarnet al goed opgemerkt.

De toiletten bij TODI zijn gratis! Ga er zeker even langs voor je minstens een uur onderduikt. Doe het voor onze vissen, asjeblieft.

Eerst door het voetbad en onder de douche en dan het water in. Goed zo. Dat is de enige juiste volgorde.

Sorry, maar spuwen vinden wij vies. Zelfs in je masker. Gebruik liever de biologisch afbreekbare producten die we speciaal aankopen voor de ontwaseming van jouw duikmasker. Het ene plezier is het andere waard.

En dan nog iets. We raden je sterk aan niet te duiken of te snorkelen met een open wond. Menselijke wonden en natuurlijke bacteriën van vissen zijn geen goede match.

Als je een ernstige huidaandoening hebt, is watersport misschien ook geen goed idee. Van ons mag het, als het van je dokter mag. Breng voor alle zekerheid toch maar een attest mee.

 

Mjammie!

De ‘Experience Zone’ is ons walhalla, ons waterparadijs. Je bent er meer dan welkom om te duiken of te snorkelen. En ja, daar krijg je honger van. En dorst! Maar eten en drinken gebeurt bij TODI in de gezellige Duikersbar of in onze Brasserie. Topkwaliteit! Probeer het eens. Binnenkort ben je er niet meer weg te slaan.

 

Aan alle duikers met brevet

Ben jij ook stiekem een heel klein beetje trots op je duikbrevet? Bij TODI begrijpen we dat volledig. Breng je brevet elke keer mee, dan kun je het aan ons laten zien. Ook je verzekeringsbewijs, asjeblieft, en als je online reserveerde, je toegangsticket.

PADI, CMAS, NELOS of SSI? NOB of NAUI of … ? Ons maakt het niet uit bij welke federatie of organisatie je een brevet behaalde. We vinden het sowieso chic! Respecteer de regels die je leerde en weet dat niet iedereen exact hetzelfde aangeleerd kreeg. Bij TODI mag er ook van alles wel en sommige dingen niet. De hoofdregel is: Hoe veiliger, hoe beter! De strengste richtlijn wint.

Een duikploeg, dat ben jij + minstens één buddy. Alleen duiken, dat vinden we bij TODI niet gezellig. Jullie overleggen wie de duikleider is binnen de ploeg. Hij of zij leidt de duikbriefing voor je in het water gaat. Op dat moment spreken jullie onder andere af welke regels er gelden. And don’t forget the buddy check!

Jij bent verantwoordelijk voor de veiligheid van je buddy en je buddy is verantwoordelijk voor jouw veiligheid. Dat is simpel. Dat heb je zo geleerd.

En omdat jullie niet alleen in het water zijn, is het uiteraard ook van belang dat je anderen niet in gevaar brengt. Andere duikers, maar ook vrijduikers, snorkelaars en onze vissen natuurlijk. Hou het veilig. Geniet van de rust.

 

TODI is feest! Maar zelfs wij moeten soms de serieuze toer op. Hier gaan we dan:

 • ​Het bezoek aan het duikbassin gebeurt op eigen risico.
 • TODI kan niet aansprakelijk gesteld worden voor ongevallen, verlies of diefstal van persoonlijke bezittingen of beschadiging van eigendom veroorzaakt door derden.
 • TODI kan niet aansprakelijk gesteld worden voor om het even welke schade veroorzaakt door het gebruik of het huren van uitrusting en materiaal.

 

 

  
 
Datum Titel Locatie Plaats Categorie
Er zijn momenteel geen evenementen beschikbaar