Afdrukken

Snelle Bootduiken

Snelle Boot Duiken

Altijd al willen duiken waar andere duikers niet kunnen komen? Niet te voet naar de duikstek lopen maar via een snelle motorboot naar de duikplaats gebracht worden.

Rib + uitrusting

Moby Dick heeft deze Rib laten bouwen in Engeland en deze is al vaak ingezet bij filmopnames van grote Nederlandse speelfilms en televisieseries.

De Tornado is uitgerust met:

De Tornado 8,5 Meter is een zo genoemde RIB (rigid inflatable boat).

Deze Tornado heeft een extra verdiepte bodem, voor maximale stabiliteit. Het stuurconsole is zo geplaatst, dat de duiker maximaal de ruimte heeft achter de “kapitein”. In de boot zijn 2 flessenrekken gemaakt, waarbij 1 rek zo is geplaatst dat men zeer makkelijk losse materialen zoals vinnen, masker etc kan bevestigen c.q. vastzetten. Op het achterrek, zit tevens de trap gemonteerd.

Startlocatie

Zoals u ziet hebben wij gekozen voor een makkelijke opstap plek, ten eerste vanuit Zeeland en tevens vanuit de Randstad is het goed en snel aan te rijden.

Op deze locatie is tevens een klein toiletgebouw aanwezig. Vanuit hier ook wel "springersdiep" genoemd zijn wij snel en makkelijk bij meerdere duiklocaties.

De eenvoudige opstapplek, met grote parkeermogelijkheden zult u als prettig en comfortabel ervaren.

Opstapprocedures

Voorbereiding

Van u wordt verwacht, dat u met complete uitrusting en gevulde cilinder klaar staat op het moment van verzamelen. Hieronder wordt verstaan dat u uw "droog" pak aan heeft en uw set volledig heeft opgebouwd en getest. Uw masker en losse items stopt u in de voetpocket van uw vinnen. Uw opgebouwde set legt u vervolgens op de steiger (evt. naast die van uw buddy). U geeft als eerste uw vinnen, en evt. lamp aan. Mocht u een lood geïntegreerd BCD hebben dan is daar een speciale bak voor om deze pockets in te doen.

Aan boord

De kapitein zal aan u vragen om de sets een voor een aan te geven. De sets worden vastgezet in de flessenrekken. Uw vinnen worden in de daarvoor gemaakte houders gestoken. Wij zullen u dan naar een mooie duikstek brengen, waarbij u niet of moeilijk vanaf de kant kunt komen. Aangekomen op de duikstek, zal er een korte briefing geven over deze duiklocatie. Tevens zal hij gelijk aan geven hoe men te water gaat, inrolprocedure en in welke volgorde. De duik mag maximaal 50 minuten duren. Na uw duik zult u weer worden teruggebracht naar de steiger bij het Springersdiep.

Hier een korte impressie van de ervaring:
https://youtu.be/5l3PEK-1ZF8

  
 
Datum Titel Locatie Plaats Categorie
15-07-2018
10:15 uur
Snelle Boot Duiken Snelle Bootduiken Ouddorp Evenement